Vierailulla Kajaanin Nuppatalon Nuokkarilla

SeGaBu-hankkeella tarjoutui mahdollisuus vierailla Kajaanin Nuppatalon Nuokkarin K-18-illassa. Ikärajamerkintä ei suinkaan merkitse, että tilaisuudessa olisi jotain lapsille sopimatonta. Illan annit ovat vain suunnattu vähän vanhemmille nuorille. SeGaBu-hankkeen kohderyhmää ovat täysi-ikäiset, joten sikäli oltiin aivan oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Meillä oli mukana hiukan tylsästi vain meidän roll-up, yksi läppäri, esitteet hankkeesta ja Hyötypelien perusteet –opintojaksosta(*). Onneksi saatiin sentään KAMKilta vähän nameja

cof

tasapainottamaan muuten kenties aika tylsää rekvisiittaa. Aihe tosin oli kiinnostava puolin ja toisin.

Näin segabulaisen silmin – huolimatta tylsästä rekvisiitasta – ilta oli aivan loistava! Paikalle tulleet nuoret tuntuivat olevan aidosti kiinnostuneita pelaamisesta, hyötypeleistä ja pelillistämisestä. Meillä oli hyvää keskustelua mitä kaikkea peleillä voisi tehdä ja opettaa. Ideat lähtivät lentoon melkeinpä ihan itsestään. Ja koska saimme näin lämpimän vastaanoton, alamme suunnitella jo seuraava käyntiä. Me voimme hankkeen puitteissa järjestää Serious Games Rapid Prototyping –työpajoja, joissa me hankehenkilöt toimimme fasilitaattoreina. Osallistujien tehtävänä on tuottaa pienryhmissä peli-ideoita ja työpajan aikana valmistaa ideasta proto.

SeGaBu-hankkeen yksi tavoite onkin tehdä tunnetuksi hyötypelialaa. Viihdepelipuoli menee omia menojaan, eikä sitä tarvinne kenellekään selitellä tai esitellä. Hyötypelipuolella on sitten enemmänkin tekemistä. Nupalla keskusteltiin myös siitä, että peliala olisi jotenkin hömppää, tai ettei pelaamisesta ole mitään hyötyä. Edes oppimismielessä, saati sitten vaikkapa ansaintamielessä. Toivomme, että tähän tulisi pikku hiljaa asennemuutos. Joillekin voi tulla yllätyksenä, että esimerkiksi e-sportilla eli elektronisella pelaamisella voi tehdä huippuansiot tai että oppimispelien avulla pelaaja voi motivoitua aiheesta aivan uudella tavalla ja kiinnostuu hakemaan lisää tietoa muutakin kautta. Pelien ei tarvitse sulkea perinteisiä tapoja pois, ne voivat tarjota uuden lähestymistavan vaikeisiinkin asioihin.

Kiitos Kajaanin etsivälle nuorisotyölle ja Joonalle, kun järjestit meidät kylään. Kiitos myös niille nuorille, jotka tulitte paikalle. Toivottavasti tapaamme vielä aiheen tiimoilta.

(*) Kiinnostuitko, että mikä tämä on? Hyötypelien perusteet on paraikaa käynnissä oleva SeGaBu-opintojakso. Sen suorittamisaika on 6.10.2016 – 31.1.2017. Opintojakso on avoinna kaikille ja se on suoritettavissa täysin virtuaalisesti omaan tahtiin. Lisätietoa opintojaksosta löytyy täältä: http://www2.amk.fi/segabu/SeGaBu-esite.pdf ja itse opintojakso täältä: www.segabu.fi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s