Mitä kuuluu SeGaBu-hankkeelle?

SeGaBu eli Serious Games Platform for Business and Education –hanke on ollut käynnissä nyt melkein vuoden. Hankkeen alussa loimme yhteiset toimintatavat eri toimijoiden välille – oma haasteensa siinäkin, kun neljä eri oppilaitosta sovittaa toimintatapojaan ja aikataulujaan yhteen. Pääsimme kuitenkin pian kartoittamaan toimenpiteitä ja askelmerkkejä sille tielle, joka nähdäksemme vie onnistuneeseen lopputulokseen. Eli siis siihen, että teemme laadukkaasti sen, mitä hankesuunnitelmassa lukee.

Hankkeen aikana olemme käyneet yritysvierailuilla pelifirmoissa saadaksemme tietää mitä kuuluu hyötypelialalle tällä hetkellä. Onko toimeksiantoja, ja jos on – tai ei ole, niin mistä asia voisi kiikastaa. Olemme kyselleet mielipiteitä siitä, että mitä hyötypelialalta täytyisi osata lisää, että se auttaisi hyötypelien tai pelillisyyselementtien tilausten toteuttamisessa. Millaiset toimintamallit voisivat toimia – viihdepelien teko kun eroaa kuitenkin hyötypelien tekemisestä, joten sama malli ei toimi. Miten substanssiosaajat (siis ne, jotka tuovat sisällön peliin) otetaan prosessiin mukaan? Tarvitaanko tulkkia välille? Entäpä Ostajan opas? Opas, joka auttaisi hyötypelin tilaamisessa? Ja joka toimisi samalla myös tarjouksenjättökanavana? Mitä siellä pitäisi olla? Kiinnostaako olla mukana?

Paljon kysymyksiä, mutta myös paljon ja hyviä vastauksia, mielipiteitä ja kommentteja olemme saaneet. Näiden pohjalta olemme vieneet hanketta eteenpäin. Kuten esimerkiksi opintojaksojen suunnittelua. Ensimmäinen opintojakso, Hyötypelien perusteet, saatiinkin valmiiksi touko-kesäkuussa. Sen ensimmäinen pilottitoteutus tehtiin kesä-heinäkuussa. Kiitos vielä kerran tätäkin kautta kaikille opintojaksolle osallistuneille! Kaikkia ei silloin voitu ottaa mukaan, mutta nyt tämä kurssi on jälleen saatavilla: tämän linkin takaa löytyvät kurssimateriaalit https://moodle.amk.fi/enrol/index.php?id=134. Kurssi on avoinna 6.10. – 31.1.2017.

Hanketyö jatkuu edelleen. Opintojaksoja valmistuu edelleen syksyn mittaan, ja viimeisetkin 008pitäisi olla valmiina toukokuussa 2017. Talven ja kevään aikana katsomme edelleen, mitä muita opintojaksoja avaamme hankkeen aikana piloteiksi.

Meitä hankehenkilöitä tapaa alan seminaareissa ja tapahtumissa. Pyrimme olemaan mukana joko omalla ständillä tai vaikkapa seminaarivieraina verkostoitumassa ja keskustelemassa hyötypelialan tapahtumista ja kartoittamassa vaikkapa tahoja, jotka ovat kiinnostuneita  hyötypeleistä tai pelillisyydestä, mutta eivät itse ole pelimaailmassa muuten mukana. Nämäkin kontaktit ovat meille erityisen tarkeitä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s